Patch 9.1: Chains of Domination

Június 30-án elindult a Shadowlands 2. seasonje, azonban a vele járó újdonságok túlnyomó része csak július 7-én kerül be.




Milyen újdonságokkal érkezik a Chains of Domination?

  • Repülés. Mindenki repülhet a Shadowlands területein (kivétel ezalól a Maw). 
    • Mi kell ahhoz, hogy repülj?: A Blizzard ezúttal eltért a szokásos felállástól, most nem kellenek achievementek, vagy repuk ahhoz, hogy repülj, elegendő a 44-es Renown.
  • Korthia. Ez az új terület, ahova már 30-án belátást nyerhettünk.
    • Milyen kontent van Korthian?: Az új zónától nem várhatunk hosszadalmas, éjszakákba nyúló kontentet. Egy küldi sorozat van, amely feloldja a Maw eddigi korlátozásait (Eye of the Jailer, valamint a mountolás), illetve megnyitunk egy új portált Oribosba. Vannak napi küldetések, illetve heti küldetések amelyek jó loottal kecsegtetnek, valamint egy mellék küldetés amelyben Roh-Suirnál unlockolhatunk egy repu rendszert, amely hasonló, mint Ve'raninál. Ezen kívül sok rare került be, amelyek mountokat, geart (200 ilvl amely upragelhető Roh-Suirnál), research itemeket és animákat dobálnak.
  • Sanctum of Domination. Az új raid, amelynek bejárata a Mawban, Desmotaeron északi részén található. Tíz boss várja, hogy méltó kihívókkal találkozzanak, közülök kettő régi ismerős, az utolsó előtti boss Kel'Thuzad, míg az utolsó a horda volt warchiefe, Sylvanas Windrunner.
    • Mi vár ránk a raidben?: Új gear rendszer. Hasonlóan BFA-hoz, a chest/shoulder/head itemek egy kis plusszt kapnak, ami nem más, mint a Domination Socket. Minden armor típusban ez a három item kap socketet, és armoronként változó, hogy melyik két item kap még socketet. Ezeknek a socketeknek három típusa van: Blood, Frost, Unholy. Ha három különböző socketet raksz az itemjeidbe, akkor egy bónuszt kapsz. A socketek működéséről bővebben itt olvashattok. A hunterek ismét átélhetik azt, amit Wrath of the Lich King-ben, hiszen Sylvanas (end boss) droppolhatja a saját, legendás íját.
  • Tazavesh, the Veiled Market. Újabb 8 bossos mythic dungeon. Ebben a kontentben úgy lesz elérheőt, mint Mechagon, azonban a későbbiekben két részre fogják bontani, hogy mythic+-ban is üthető legyen.
    • Milyen is ez a dungeon?: A sima mythic fokozat 226-os item levelt dob. A legérdekesebb lootja egy nagyon menő mount, amit az utolsó boss droppol. Elérhető hard modeban is a dungeon, aminek aktiválásához egy nyaklánc fog kelleni. Az első boss megölése után keresned kell egy Questionable Trader nevezetű NPC-t. Nála, az utolsó oldalon megveheted a nyakláncot, amelyet el kell cserélned. Miután megvetted, meg kell keresned Xy'daridot akitől meg kell venned amit árul, és elvinned a megfelelő brókerhez. Ha ezt megtetted három alkalommal, akkor az utolsó bróker megadja a jelszót amivel bemehetsz az Au'Myza's Oázisba, ahol beszélhetsz Au'manallal aki elcseréli veled a kék nyakláncot a lilára. Ha ez megvan, kapsz egy küldetést, és indulhat a hard mode.
  • Mor'geth, Tormentor of Damned. Az új world boss, aki Korthiában, a Vault of Secrets szigeten található. 
    • Miben különbözik ez a world boss?: A többi world bosshoz képest ő 233-as item levelű cuccokat dobál, valamint dobhat Shard of Dominationt is, amely a raides itemek sockete. Repülés nélkül nagyon rizikós megközelíteni (ventyr teleport, demon hunter, stb.)
  • Tormented. Az új mythic+ szezon 4. affixa, amely hasonlít az N'zoth kontentes Awakenedhez.
    • Tormented: A dungeonokon belül négy mini boss lesz, amelyek amíg élnek erősítik az utolsó bosst. Ezen bossok megölése erősíti a karaktereket, és gyengítik az end bosst. Ha valamelyik mini boss nem hal meg az utolsó boss előtt, akkor erősíteni fogja. (Nincs információ arról, hogy meg fog-e idéződni, vagy csak egy buffot fog kapni a boss!)
  • Mythic+ változások: A Blizzard külön mythic+ score számítása miatt a season achievementhez nem egy meghatározott szint (Mythic 10 / Mythic 15) leütése fog kelleni, hanem rating. A Tormented titlehez 1500-as ratingot, a mounthoz 2000-es ratingot kell elérnünk.
  • Torgash változások 
    • Mostantól a Layerek nem 6 szintből, hanem 5 szintből állnak.
    • Eddig a maximum Layer 8 volt, most Layer 12 a maximum -> Soul Cinder csak Layer 9-től van, azonban ezek a layerek ugyanúgy droppolnak Soul Asht is.
    • Bónusz szint: Adamant Vaults -> csak akkor jelenik meg, ha valakinek aktiválva van a Box of Many Thingsben az Adamant Vault. Ahhoz, hogy ez a szint (6. floor és 7. floor) megnyíljon tökéletesen kell végig ütnöd Torgasht. Ezen a szinten Tower Knowledget farmolhatsz, illetve cosmetic itemeket és battle peteket zsebelhetsz be.
    • Megszűnik Tarragrue terrorja, amely az x mennyiségű halál után következett.
    • Új torment rendszer. A tormentek csak Layer 6 után vannak jelen, és naponta változnak.
    • Score rendszer: A végén megjelenik egy UI amely értékeli, hogy hogyan ütötted Torgasht. A maximum amelyet megszerezhetsz 5 csillag, illetve szintenként van egy minimum amit teljesítened kell, hogy tovább menj.
    • A kész körök után kapni fogsz Tower Knowledget, amelyet a Box of Many Things nevezetű talent fára költhetsz el. Ahogy egyre többször ütöd, és egyre többet aktiválsz, úgy válik egyre könnyebbé Torgash.
Patch 9.1: Chains of Domination Patch 9.1: Chains of Domination Reviewed by Meli on 6:44 Rating: 5

Nincsenek megjegyzések